Menu

Relatiebegeleiding

Op basis van EFT relatietherapie en Focusing

Je relatie is een spiegel van de ontwikkeling die jij en je partner doormaken in jullie leven. Soms gaan jullie beiden gelijk op en sluit het gemakkelijk aan. Je kunt elkaar voeden en ondersteunen. Je voelt je verbonden en tegelijk vrij om je eigen ontwikkeling door te maken. 

Iedereen kent de de periodes waarin je elkaar niet zo goed vind. Je merkt dat de communicatie minder vrij en open is. Er tekenen zich herhalende patronen af waardoor je je belemmerd of misschien zelfs wel gevangen voelt. Je ziet en hoort jezelf reageren op een manier die je eigenlijk niet wilt. En er is ergens een verlangen naar meer open en vrij communiceren. Misschien heb je behoefte om samen weer een stap verder te groeien of misschien lopen jullie echt vast in conflicten en patronen. Relatiebegeleiding kan ook nodig zijn als er sprake is van een trauma in de relatie (b.v. bij een affaire).

In mijn begeleiding bij relatievragen maak ik gebruik van EFT relatietherapie: Emotionally Focussed couple Therapy. EFT helpt je om te zien dat jullie niet tegen over elkaar staan maar dat er patronen zijn waarin jullie gevangen raken. Je gaat samen herkennen hoe jullie patronen precies werken en hoe je die kunt doorbreken. De begeleiding helpt je om dichter bij jezelf en ook dichter bij elkaar te zijn. Uiteindelijk kom je allebei meer in je kracht te staan en weet je elkaar op een effectievere manier te bereiken. Ik voel me altijd dankbaar als ik voorwaarden kan scheppen en getuige ben van hoe een crisis in een relatie leidt tot een nieuwe start en verdieping. 

In individuele therapie en coaching werk ik veel op basis van Focusing en Acceptance en Commitment Therapie (ACT). Mijn opleiding en ervaring op het gebied van Focusing en ACT sluiten goed aan bij de opleiding voor EFT relatietherapie die ik volgde. Verder maak ik gebruik van dialoogvormen uit Imagotherapie die mooi aanvullen op de EFT methodiek. Samen vormt het een fijne basis om jullie bij je relatievragen te helpen. 

EFT is in Nederland ook bekend door het boek 'houd me vast' van Sue Johnson. Dit boek is zeker aan te raden als je meer wilt weten over deze visie en methodiek. 

Je bent van harte welkom om vrijblijvend contact met me op te nemen als je wilt weten of ik jullie kan helpen. Daarna verhelderen we in een intakegesprek jullie doelen en de werkwijze.

Stichting EFT Nederland


Maak een afspraak of stel een vraag:

Mirjam van den Anker
Mailen
Of bel: 06 380 38 329