Menu

Ervaringen


"Ik heb veel gehad aan de gesprekken met Mirjam en ik heb altijd een warm en veilig gevoel gehad bij haar. Ik heb tijdens de gesprekken geleerd om naar binnen te keren en te kijken hoe ik naar mijn eigen gevoel kan luisteren. Sneller signalen te herkennen en verdriet en angst ook een plek en ruimte te geven. Het heeft mij geholpen om patronen te doorbreken op het werk maar ook in mijn privé situatie. Ik kan betere keuzes maken waarbij ik voor mijzelf kies. Het resultaat is voor mij niet alleen voor nu, maar ook voor de lange termijn. " 
vrouw, 27 jaar

"Tijdens de eerste sessie was ik benieuwd naar de agenda en het stappenplan voor de komende weken. Ik was zo gewend om de controle te hebben dat ik zelfs mijn burn-out herstel traject dacht te kunnen managen. Mirjam leerde mij stapje voor stapje om meer los te laten, te vertragen en open te staan voor het onbekende. Voor mij was dit een grote uitdaging en dit onbekende terrein gaf mij een ongemakkelijk gevoel. Door dit uit te spreken en hier juist vaker op te focussen raakte ik steeds meer bekend en vertrouwd met dit gevoel. Voor mij persoonlijk een waardevol stap richting het uiteindelijke herstel."
Vrouw, 33 jaar

"Ik heb de sessies met Mirjam als zeer waardevol ervaren. Ik heb leren voelen, geleerd verdriet toe te laten en geleerd steun te zoeken, waardoor alles minder zwaar wordt. Het belangrijkste inzicht dat ze mij gegeven heeft is dat er verschillende delen in mij zijn. Met deze verschillende delen ben ik niet altijd even blij, maar ik heb geleerd dat het beter hanteerbaar wordt door te accepteren dát ze er zijn. En dat ze er ook mógen zijn. Tot slot heb ik geleerd dat al die delen maken wie ik ben en dat dat prima is"

Vrouw, 51 jaar

"Ik zie nu scherper wanneer de behoefte aan controle het over gaat nemen en kan dan terugkomen bij dat wat wezenlijk goed voelt voor mij. Dat heeft heel veel veranderd in mijn leven"
vrouw, 33 jaar

"Ik heb handvatten gekregen om mijn boosheid op een evenwichtige manier in te zetten, op mijn werk maar ook privé"
Man, 52 jaar, technisch beroep

 “ Ik heb ervaren hoe het gevoel echt een innerlijke kompas is. Als je hierop vertrouwd komt het altijd goed. De coaching bracht de ervaring van emotioneel in een diep dal te kunnen zitten en tegelijk te ontdekken dat juist daar hele heldere inzichten verscholen liggen.” 
Vrouw, 30, psycholoog 

 “De coaching heeft mij geleerd om beter te reflecteren op eigen gedrag en behoeften. Om van daaruit actie te kunnen ondernemen en mijn grenzen beter te kunnen bewaken. Mirjam kan goed luisteren en als het nodig is duiding geven aan gevoelens. Maar vooral het zelf laten ervaren en onderzoeken van gevoel en de begeleiding daarbij, was voor mij zeer waardevol” 
Man, 54, projectmanager 

"Ruim een half jaar geleden kwam ik bij Mirjam met overspannenheid, ik wist op dat moment niet meer hoe ik eruit moest komen. Ik voelde mij veilig bij Mirjam en vond een luisterend oor. Wat ik vooral bij Mirjam heb geleerd is om de signalen die mijn lichaam afgeven te herkennen en er zonder waarde-oordeel naar te kijken. Het heeft mijn levenshouding veranderd. Het was voor mij een nieuwe manier van denken, maar het heeft mij geholpen om met liefde en aandacht naar mijzelf te kijken in plaats van altijd met een kritische blik."
Vrouw, 30 jaar 

“De therapie heeft me geholpen door gevoelens heen te gaan. Dit waren ervaringen uit het verleden of uit de dagelijkse praktijk in het heden. Belangrijk was dat we het echt samen deden. Mirjam legde me niets op, legde geen woorden in mijn mond maar zorgde voor een veilige sfeer met een lage drempel. Af en toe gaf ze me een heel andere verhelderende kijkrichting waar ik nog niet op was gekomen. Ze stemde zich fijn op mij af, uitgaande van wat ik nodig had en vanuit mijn mogelijkheden. Het voelde soms alsof ik een innerlijke massage kreeg: een pijne plek werd zachtjes 'aangeraakt' en met aandacht, begrip en zonder oordeel in het licht gezet, waarna ik het kon loslaten.” 
Vrouw, 44, leerkracht in basisonderwijs 

"Ik heb de afspraken ervaren als het betreden van een tempel waarin ik mijzelf kon ontdekken zonder oordelen, ik heb meer vrede met mezelf gevonden"

Man, 39, manager in ICT sectorOver Focusing:

"Ik kon mij makkelijk laten leiden door Mirjam. Ik had niet verwacht dat er iets in mijn lichaam uit zichzelf zou gebeuren dat een antwoord kon geven op mijn vragen.  Ik kon voelen dat er iets veranderde aan de emotionele pijn die ik voelde in mijn lichaam. Wonderbaarlijk. Ik kreeg ook een beeld over hoe ik beter met het pijnlijke kon omgaan."
Man, 45, psycholoog

Het was waardevol dat ik samen met iemand die gelijkwaardig voelt mezelf verder kan ontwikkelen. Als iets wat ik samen met iemand kan doen om licht te werpen op blokkades, patronen, e.d.” 
Vrouw, 46, zelfstandige in een creatief beroep  

"Er is iets veranderd.... de waarden die ik ontdekte wist ik ergens al. Maar nu besef ik het me veel meer. Het is binnen gekomen. Altijd was ik aan het zoeken naar dat ene dat ik "wil"; wat ik denk dat ik wil. Ik dacht altijd dat dat iets nieuws zou zijn.  En nu weet ik, dat ik door altijd dat zoeken helemaal geen tijd heb om bezig te zijn met de dingen die ik werkelijk 'wil' en eigenlijk al binnen handbereik liggen. Leven volgens mijn kompas zoals je zei. Ik heb handvatten gevonden en ik luister meer naar mezelf"
Vrouw, 41


Over relatietherapie 

"Het hielp dat je met een heldere blik meekeek, meepraatte en de loodzware gesprekken tussen ons de juiste richting opduwde waardoor mijn partner en ik puur en eerlijk naar elkaar toe konden zijn. De dingen die er speelden bracht je terug tot de essentie. Je warme betrokkenheid was daarbij voor mij een belangrijke sleutel.”
Vrouw, 46

"Bij Mirjam is het thuiskomen. Wij komen graag bij haar en voelen ons gehoord en gezien. Mirjam heeft een positieve en vrolijke kijk op de dingen. En ze weet snel naar boven te halen wat er speelt. Ze neemt de tijd, ondersteunt en is zonder oordeel. Ik voel me er altijd heel fijn en ga met een goed gevoel naar huis. Onze relatie wordt er echt beter en hechter van. Mirjam, blij dat jij er bent!"
vrouw, 40 en man 41

"Mooi hoe snel je ons 'doorzag' en hoe je ons hebt kunnen helpen. We communiceren nu beter en kunnen dingen beter uitpraten. Ontzettend blij mee!"
man en vrouw,  28 en 32

"Mirjam heeft ons goed geholpen bij het verhelderen van waar wij als stel tegen aan liepen. Hierbij maakte ze heel fijn gebruik van een flapover zodat het ook via beeld inzichtelijk werd gemaakt. Mirjam heeft het vermogen om ons beide het gevoel te geven dat we gehoord werden en ze kon op een hele invoelende manier onze pijnpunten naar boven halen. Daarin is er oog voor beide partijen en voelde geen van ons zich te kort gedaan. Ook heeft Mirjam een fijn gevoel voor humor wat alles soms even heerlijk relativeert. Ze is dicht bij ons als personen gebleven en haalde in de gesprekken het beste van ons naar boven. Mirjam gaf ons hele praktische tips waar we in het leven concreet mee aan de slag konden. Dit evalueerde we dan weer in de gesprekken. Mirjam kijkt ook naar wat ons heeft gevormd in het verleden (zoals opvoeding of belangrijke gebeurtenissen) en maakte met deze informatie en hele fijne vertaling naar het heden. Ook al zijn wij 10 jaar samen, en denk je elkaar goed te kennen, tijdens de gesprekken kwamen er toch weer nieuwe inzichten naar boven doordat Mirjam net wat meer doorvroeg en de diepere laag opzocht. Daarbij neemt Mirjam in de gesprekken zichzelf mee en vertelt soms iets uit eigen ervaring. Daarmee creëert zij gelijkwaardigheid en voelde wij ons heel erg bij haar op ons gemak. Kortom: een echte aanrader voor als je even vastloopt in je relatie en niet goed meer weet hoe bepaalde patronen te veranderen.
man en vrouw, 32 jaarErvaringen van professionals met de 2 daagse basistraining focusing 

"Het werken met Focusing opent een nieuwe deur. Ik ben meer bewust van hoe ik ruimte kan maken voor het proces van de ander, het gebeurt echt bij de ander en ik kan dat proces volgen en ondersteunen. Ik kan en mag meer achterover zitten"
POH GGZ

" Ik heb handvatten gevonden en het is direct toepasbaar in de praktijk"
POH GGZ

“ Ik heb ervaren dat voelend onderzoeken hele andere inzichten geeft dan het denken over het gevoel. Je gevoel weet het antwoord, door het focussen word het helder.” 
Psychosomatisch oefentherapeut

“Het geeft me genoeg bodem om ermee te kunnen gaan werken en verder te ontwikkelen. Je bent een fijne docent, naturel, enthousiast, aandachtig en lichtvoetig” 
Psychosomatisch oefentherapeut

 “Verdiepend en meer tools om hier mee te gaan werken met mijn eigen cliënten. Veilige sfeer en genoeg ruimte om te reflecteren op oefeningen.”
Psychosomatisch oefentherapeut

"Ik heb de magie en de transformatiekracht van Focusing ervaren"
Holistisch c
oach